برنامه ریزی تولید چیست؟

مدیران و پرسنل یک سازمان همیشه نیازمند یک برنامه دقیق و مشخص برای تولیداتشان هستند برنامه ای که زمان تحویل سفارشات به مشتریان، مدت زمان از کارافتادگی، تعمیرات و نگهداری را مشخص کند.

برنامه ریزی تولید خط مشی یک سازمان یا شرکت تولید کننده را تعیین می کند. در بخش مرتبط با مشتری مواردی مانند زمان ثبت سفارش، زمان تولید محصول درخواستی و زمان تحویل به مشتری بسیار مهم است البته کیفیت محصول تولیدی حرف اول را میزند.

در قسمت تعمیرات و نگهداری نیز که مخصوص قطعات ،مواد و وسایل تولید شده یا ابزارهای تولید وسایل می باشد نیز باید برنامه تولید مشخصی وجود داشته باشد.

مزایای بسیاری برای برنامه ریزی تولید مطرح است از جمله کترل کالای در جریان ساخت یعنی کالای مورد نظر در صورتی که در حال تولید است و نیاز است که تعداد کم تری از آن کالا تولید شود به راحتی قابل اعمال است.

زمان تنظیم و تولید نیز یکی دیگر از مزایای برنامه ریزی تولید است. حداکثر نمودن پرسنل تولید و ماشین آلات نیز مزیت دیگر برنامه ریزی تولید است.

یک برنامه ریزی خوب تولید می تواند زمان آزاد بخش مشاغل بخش تولید را شناسایی و کنترل کند. از خرید مواد خام مورد نیاز و تحویل به موقع آن اطمینان داشته باشد. با ما همراه باشید تا بیشتر با برنامه ریزی تولید آشنا شوید.

اصطلاحات برنامه ریزی تولید

معمولا زمانی که کاربرد یک زبان یا واژه ای از یک زبان در فرهنک عامه وجود دارد ممکن است که زمانی که وارد دنیای علم و صنعت شود تغییر یابد و تبدیل به مفاهیم پیچیده تر و گسترده تر شود.

در مفهوم عام ما برنامه ریزی تولید را منوط به برنامه هایی که در راستای تولید یک محصول از زمان تولید تا پایان آن و تحویل به مشتری است بیان کردیم.

اگر بخواهیم این اصطلاح را در یک سیستم برنامه ریزی تشریح کنیم کاملا تفاوت خواهد کرد. به عنوان مثال سیستم برنامه ریزی erp را در نظر بگیرید. خود این سه کلمه یک کلمات خلاصه شده از یک جمله است که به عنوان اصطلاح انگلیسی برای این سیستم برنامه ریزی به کار برده می شود.

شرح وظایف یک سیستم برنامه ریزی نیز می تواند بیان گر اصطلاحاتی باشد که برای این سیستم به کار برده می شود به عنوان مثال بخش های مختلف erp را در اصطلاح تخصصی آن ماژول گویند.

هر یک از ماژول ها وظیفه رسیدگی به یک بخشی را بر عهده دارند. یک ماژول مربوط به بخش تولید است. ماژول های دیگر به ترتیب مربوط به بخش های مختلف ارتباط با مشتری، حسابداری و . می باشد که اصلاحات علمی خاص خودشان را دارند.

اهمیت برنامه ریزی تولید

در برخی از سازمان ها به حدی نرم افزارهای برنامه ریزی تولید نیاز است و استفاده از آن ها ضروری می باشد که بدون استفاده از این نرم افزارهای برنامه ریزی تولید کار شرکت به کلی مختل می شود.

به دلیل ارتباطی که برنامه ریزی تولید با فرآیندها و قسمت های مختلف سازمان مانند خرید، فروش، تامین و انبار دارد اهمیت آن را نمی توان نادیده گرفت.

مدیران سازمان جهت بهره گیری از خدمات سیستم های برنامه ریزی تولید نیازمند اطلاعات کلی از کلیه بخش های سازمان دارند. همه اطلاعاتی که در بخش های مختلف سازمان وجود دارند به صورت پراکنده می باشند.

واحد برنامه ریزی تولید باید از واحد سفارش مشتری و فروش اطلاعات کافی را به دست آورد. اطلاعاتی که از ظرفیت سنجی فروش و میزان تولیدی که در داخل یک خط در یک زمان مشخص انجام می گیرد و بسیاری اطلاعات دیگر می تواند در برنامه ریزی تولید یک محصول تاثیرگذار باشد.

متغیرهایی وجود دارند که باعث اخلال در کار تولید می شوند و گاهی حتی ممکن است که تولید را متوقف کنند از جمله مواردی است که اهمیت برنامه ریزی را بیان می کنند.

نرم افزارERP

برنامه ریزی تولید

برنامه ریزی منابع سازمانی

تولید ,برنامه ,ریزی ,یک ,زمان ,بخش ,برنامه ریزی ,ریزی تولید ,است که ,های مختلف ,بخش های

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


Juanita's style ronasnaghshci naghshetorangh اتوماسيون اداري همراهِ آخر رضا ارزانی تمامی اطلاعات مربوط به طراحی کاتالوگ ، عکاسی صنعتی و .... kahrobafunsd چاپ پلات رژیم غذایی